Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς

Εκπαιδευτικό υλικό: από τη θεωρία στην πράξη

Διαδικτυακή συνάντηση μέσω της πλατφόρμας zoom

Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Μαΐου 2021, ώρα 11.00-14.00 και 4 Ιουλίου 2013!

Επιμορφωτική συνάντηση για φοιτητές/τριες, απόφοιτους παιδαγωγικών σχολών και νέους επαγγελματίες στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εισηγήτρια σεμιναρίου: Άννα Αθανασιάδου

Σε δύο τρίωρες συναντήσεις θα γνωρίσουμε τα βασικά γνωρίσματα της δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού και θα μάθουμε πώς μπορούμε να δημιουργούμε φύλλα εργασίας, εποπτικό υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια προς αξιοποίηση στην τυπική και άτυπη εκπαίδευση. Παρουσιάζονται με πολλές λεπτομέρειες όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ο νέος εκπαιδευτικός ώστε να παράγει ποιοτικό εκπαιδευτικό υλικό για τις καθημερινές ανάγκες της τάξης.

Κάθε συνάντηση αποτελείται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Οι συμμετέχοντες εφαρμόζουν και στην πράξη μέρος όσων παρουσιάζονται πρώτα σε θεωρητικό επίπεδο δημιουργώντας το δικό τους εκπαιδευτικό υλικό. Μέσα από την παρουσίαση της δουλειάς τους στην ομάδα λαμβάνουν ουσιαστική ανατροφοδότηση. Στόχος των συναντήσεων είναι κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα να αποκομίσει πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες που θα φανούν χρήσιμες στην καθημερινή διδακτική πράξη.

Για την καλύτερη οργάνωση των συναντήσεων οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Θεματικές ενότητες σεμιναρίου:

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εκπαιδευτικό υλικό-εισαγωγικό πλαίσιο
  • Μορφές εκπαιδευτικού υλικού
  • Δημιουργία φύλλων εργασίας
  • Δημιουργία πληροφοριακού υλικού
  • Δημιουργία εκπαιδευτικών παιχνιδιών
  • Ψηφιακό και έντυπο υλικό: Τι να προσέξω και πώς να το παράγω

Για την καλύτερη οργάνωση των συναντήσεων οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Δήλωση συμμετοχής

 

Χρήσιμες πληροφορίες

*Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν σχετικό υλικό σε ψηφιακή μορφή και βεβαίωση παρακολούθησης.
*Χρονική διάρκεια: 6 ώρες (σε δύο τρίωρες συναντήσεις με ενδιάμεσο διάλειμμα)
*Δίδακτρα: 60 ευρώ. Τα δίδακτρα περιλαμβάνουν τη συμμετοχή και στις δύο συναντήσεις και εκπαιδευτικό υλικό 80 σελίδων με θεωρία και παραδείγματα σε ψηφιακή μορφή. Στο κόστος περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24% και δίδεται απόδειξη ή τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.
*Η κράτηση της θέσης γίνεται με την καταβολή των διδάκτρων σε τραπεζικό λογαριασμό.
*Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/qeicbwZiaeA3Uqz47 και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για όλες τις λεπτομέρειες.

Βιογραφικό σημείωμα εισηγήτριας

Η Άννα Αθανασιάδου έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Εργάζεται στον χώρο της ιδιωτικής και φροντιστηριακής εκπαίδευσης από το 1998. Έχει γράψει σειρές παιδιών βιβλίων και βιβλία με εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά Δημοτικού καθώς και βιβλία για νηπιαγωγούς και δασκάλους. Από το 2003 παραδίδει σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς και γονείς και συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το παιδαγωγικό περιοδικό «Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού» γράφοντας ως το 2020 περισσότερα από 25 παραμύθια, 62 έμμετρα παιδικά θεατρικά έργα,100 παιδικά τραγούδια και πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Έχει γράψει επίσης σειρά παραμυθιών για το περιοδικό «Παράθυρο junior», στο οποίο εργάστηκε και ως αρχισυντάκτρια. Το 2009 ιδρύει την εταιρία σχεδιασμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων 4e-project. Από τότε μοιράζει την ημέρα της ανάμεσα στη διδασκαλία, στη συγγραφή και στην παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2016 συνεργάζεται και με τη Σχολή Harmony & Creativity παραδίδοντας σεμινάρια δημιουργικής γραφής σχετικά με τη γραφή παραμυθιού και την παιδική λογοτεχνία. Το 2019 επεκτείνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «the book project» και στην έκδοση βιβλίων. Επικοινωνεί επίσης με μικρούς και μεγάλους μέσα από τα δύο free press project της εταιρίας της , τις «8 σελίδες» (για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και το «Scribο» (με εκπαιδευτικό υλικό για νηπιαγωγούς και δασκάλους).