Εκπαιδευτικά προγράμματα & Υλικό για Νηπιαγωγείο & Δημοτικό

Εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται από τον εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του 4e-project είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να παρέχουν ταυτόχρονα ευελιξία, αλλά και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό στον παιδαγωγό που τα αξιοποιεί. Ενδεικτικά περιλαμβάνουν κάρτες με εποπτικό υλικό, φύλλα εργασίας, παρουσιάσεις σε αρχείο pptx, εκπαιδευτικά παιχνίδια, αφίσες, ψηφιακά κουίζ και παιχνίδια. Το περιεχόμενο προσαρμόζεται στην ηλικία των παιδιών.

Το υλικό του προγράμματος προσφέρεται σε ψηφιακή μορφή για να το αναπαράγετε εσείς ή σας αποστέλλεται και εκτυπωμένο/πλαστικοποιημένο με τα σχετικά αντίτυπα των φύλλων εργασίας για κάθε παιδί.

Εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται από τον εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη και ολοκληρώνονται με διαδικτυακά ή δια ζώσης workshops για τα παιδιά

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται από τον εκπαιδευτικό, ο οποίος αξιοποιεί τις αναλυτικές οδηγίες, τις προτεινόμενες δραστηριότητες και το εποπτικό υλικό του προγράμματος. Το υλικό που παίρνει ο εκπαιδευτικός ενδεικτικά περιλαμβάνει κάρτες με εποπτικό υλικό, φύλλα εργασίας, παρουσιάσεις σε αρχείο pptx, εκπαιδευτικά παιχνίδια, αφίσες, ψηφιακά κουίζ και παιχνίδια. Το περιεχόμενο προσαρμόζεται στην ηλικία των παιδιών.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά είναι έτοιμα να συμμετέχουν σε ένα πρωτότυπο διαδικτυακό ή δια ζώσης  workshop 60 λεπτών, το οποίο λειτουργεί και ως μέσο αξιολόγησης του προγράμματος.

Το υλικό του προγράμματος σε ψηφιακή μορφή για να το αναπαράγετε εσείς ή σας αποστέλλεται εκτυπωμένο/πλαστικοποιημένο και με τα σχετικά αντίτυπα των φύλλων εργασίας για κάθε παιδί.

Εκπαιδευτικά προγράμματα «Με ένα βιβλίο αγκαλιά»

Συνδυάζοντας τη φιλαναγνωσία με τη βιωματική μάθηση σχεδιάσαμε εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα σε συγκεκριμένα βιβλία, τα οποία και παίρνουν ως δώρο τα παιδιά. Στην αρχή του προγράμματος ο εκπαιδευτικός λαμβάνει όλο το υλικό και τις οδηγίες και τα παιδιά λαμβάνουν σε πάνινη τσάντα το βιβλίο και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη μορφή. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν διαδικτυακά ζωντανά με τον συγγραφέα σε ένα workshop 45 λεπτών.

Για τη σχολική χρονιά 2020-21 αξιοποιούμε το βιβλίο «Πέντε ιστορίες και πέντε ζωγραφιές φτιάχνουν ένα βιβλίο». Κάθε ιστορία αντιπροσωπεύει κι ένα διαφορετικό πακέτο εκπαιδευτικού υλικού με αντίστοιχο workshop.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω θέματα:

  • Διαδίκτυο: όρια και ασφαλής χρήση
  • Διατροφές συνήθειες: αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας στη σωστή διατροφή
  • Φύση: κάθε πλάσμα έχει τη δική του αξία
  • Οικογένεια: ασφάλεια και ανεξαρτησία
  • Σχολείο: μαθήματα αλληλεγγύης