Αρχική arrow Νέα arrow The Book Project

The Book Project

The Book Project - Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού

5 νέοι συγγραφείς παραμυθιών γράφουν για  την οικογένεια, το σχολείο, το διαδίκτυο, τη διατροφή και τη φύση. Και 5 σχολικές ομάδες εικονογραφούν τις ιστορίες αυτές!Επειδή  τα παραμύθια δεν γνωρίζουν σύνορα! Τα παραμύθια ενώνουν μικρούς και μεγάλους και ανοίγουν παράθυρα και πόρτες σε νέους κόσμους!


Από αυτή την ξεχωριστή συνεργασία θα γεννηθεί ένα όμορφο βιβλίο με ιστορίες για παιδιά και εικόνες από τα ίδια τα παιδιά! Το βιβλίο θα εκδοθεί από την εταιρία 4e-project στο τέλος του 2018.


Συγγραφείς και σχολικές ομάδες δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Ως συγγραφείς μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό ενήλικες που δεν έχουν εκδώσει ξανά παιδικό βιβλίο. Τα παραμύθια αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή στην εταιρία 4e-project (Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων γίνεται με ευθύνη των συγγραφέων). Κάθε συγγραφέας μπορεί να επιλέξει μόνο μία από τις 5 θεματικές ενότητες (οικογένεια, σχολείο, διαδίκτυο, διατροφή, φύση). Το κείμενο θα πρέπει να είναι 1500-2000 λέξεων. Επιλέγεται από την κριτική επιτροπή ένα παραμύθι για κάθε θεματική ενότητα. Τα παραμύθια που θα επιλεγούν στέλνονται στα σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα. Κάθε σχολική ομάδα που δηλώνει συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να εικονογραφήσει μόνο ένα παραμύθι, όποιο επιλέξει. Η εικονογράφηση γίνεται από τα παιδιά. Γίνονται δεκτές είτε ομαδικές εικονογραφήσεις, είτε ατομικές, αφού προηγηθεί εσωτερική επιλογή μέσα στη σχολική ομάδα. Η εικονογράφηση περιλαμβάνει 4 εικόνες. Σε περίπτωση που κάποιο από το 5 παραμύθια δεν επιλεγεί από καμιά ομάδα, η εικονογράφηση γίνεται με ανάθεση σε κάποια από τις διαγωνιζόμενες ομάδες. Επιλέγονται από κριτική επιτροπή οι εικονογραφήσεις. Η επιμέλεια της έκδοσης (γραφιστική επιμέλεια, επιμέλεια κειμένου, εικονογράφηση εξωφύλλου, εκτύπωση) γίνεται από την εταιρία 4e-project. Το βιβλίο που θα εκδοθεί θα είναι 40 σελίδων, με μαλακό εξώφυλλο, μεγέθους Α4 και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2018.Οι αναλυτικοί όροι του διαγωνισμού είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα μας.

Καταληκτικές ημερομηνίες: Παράδοση παραμυθιών ως 18 Μαρτίου 2018 -Επιλογή παραμυθιών από 19 ως 25 Μαρτίου 2018-Εικονογράφηση από 26 Μαρτίου (αποστολή κειμένων στα σχολεία) ως 18 Μαΐου 2018-Επιλογή εικονογράφησης ως 31 Μαΐου 2018-Ανακοίνωση αποτελεσμάτων ως 8  Ιουνίου 2018.

Η επιτροπή που θα επιλέξει τα παραμύθια και την εικονογράφηση αποτελείται από συνεργάτες της σχολής δημιουργικής γραφής Harmony&Creativity, του εκδοτικού οίκου Ωρίων και της εταιρίας 4e-project. Ονομαστικά: Άννα Αθανασιάδου, Μιμίκα Καπούλα, Καλλιόπη Βασιλείου, Δημήτρης Μπογιατζής, Εύη Μπόικου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 2167005390 και

Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης

Δημοσκοπήσεις

Δεν υπάρχουν δημοσκοπήσεις

Online χρήστες

Έχουμε 31 επισκέπτες σε σύνδεση
Πάνω
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.