Αρχική arrow Εκπαιδευτικοί-Σχολεία arrow Βιωματικά εργαστήρια arrow Παιδικοί σταθμοί

Παιδικοί σταθμοί - Νηπιαγωγεία

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2016-17


Παίζοντας με τα «παραμυθοτράγουδα» ΝΕΟ

Με αφορμή 4 έμμετρα παραμύθια συζητάμε και παίζουμε παιχνίδια σχετικά με τον καταναλωτισμό, την έκφραση λόγου, την ολοκλήρωση των στόχων και την αντιμετώπιση των φόβων μας.

Φροντίζω την υγεία μου στο νηπιαγωγείο ΝΕΟ

Βασικοί κανόνες υγιεινής παρουσιάζονται μέσα από ένα διαδραστικό παραμύθι. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της ιστορίας και  με τη βοήθεια του εθελοντή γιατρού μαθαίνουν πώς μπορούν να προστατεύσουν καθημερινά την υγεία τους. Με ένα διασκεδαστικό παιχνίδι οι κανόνες γίνονται βίωμα σε όλους.
Με τη συμμετοχή του Συλλόγου Νέων Ιατρών

Μικροί δημοσιογράφοι ΝΕΟ

Πού μπορεί να εργάζεται ένας δημοσιογράφος; Πώς φαντάζεστε μία μέρα από την καθημερινότητά του; Ποια «εργαλεία» χρειάζομαι για να γίνω κι εγώ δημοσιογράφος;

Οι μαθητές ανακαλύπτουν με βιωματικό τρόπο το συγκεκριμένο επάγγελμα και δημιουργούν τη δημοσιογραφική ομάδα της τάξης τους.

Ειδικές αποστολές: Προστατεύοντας τα ζώα ΝΕΟ

Ποιους κινδύνους αντιμετωπίζουν τα ζώα; Πώς μπορώ εγώ να τα προστατεύσω;

Ειδικές αποστολές για τους μικρούς μαθητές μέσα από τις οποίες ανακαλύπτουν τρόπους φροντίδας ενός ζώου και μαθαίνουν να το προστατεύουν μέσα από μία σειρά παιχνιδιών και δραστηριοτήτων.

Το παιχνίδι των υφασμάτων ΝΕΟ

Η φημισμένη σχεδιάστρια μόδας Κοκό Σατέν και η ταλαντούχα μοδίστρα  Μετρώ  Μεζουρώ, μέσα σε ένα αληθοφανές σκηνικό –ατελιέ που περιλαμβάνει τα εργαλεία τους,  βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τα διάφορα υφάσματα, τις χρήσεις και τις ιδιότητές τους μέσα από διασκεδαστικές διαδραστικές δραστηριότητες και τα καθοδηγούν να δημιουργήσουν το δικό τους ένδυμα  με το ύφασμα που θα επιλέξουν.

Με το «σεις» και με το «σας» ΝΕΟ

Η ευγένεια και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας  είναι βασικές αξίες για κάθε ηλικία. Οι διασκεδαστικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια αυτού του εργαστηρίου μεταφέρουν στα παιδιά μηνύματα για την  ομαλή συμβίωση, τους καλούς τρόπους, την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό.

Οι μουσικές του κόσμου

Ένα εργαστήριο που φανερώνει το πόσο η μουσική ενώνει τους ανθρώπους όλου του κόσμου. Τα παιδιά παίρνουν συνέντευξη από τις νότες, ακούνε μουσικές από όλο τον κόσμο, κατασκευάζουν το δικό τους μουσικό όργανο και δημιουργούν το δικό τους τραγούδι.

Ο κήπος μας

Γινόμαστε μικροί κηπουροί, μαθαίνουμε να φροντίζουμε έναν κήπο, φτιάχνουμε τη δική μας ξεχωριστή γλάστρα και τη φυτεύουμε, τραγουδάμε και παίζουμε διαδραστικά παιχνίδια με τα λουλούδια και τα εργαλεία του κηπουρού.

Μικροί εκδότες

Πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο; Πόσοι άνθρωποι εργάζονται μέχρι να φτάσει στα χέρια μας; Τι είναι το ηλεκτρονικό βιβλίο; Εσύ έχεις αγγίξει βιβλίο του 19ου αιώνα; Αυτά και πολλά ακόμα βιώνουν τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα «Μικροί εκδότες» και κατασκευάζουν και το δικό τους βιβλίο.

Κάνουμε τον ήλιο φίλο

Πώς μπορούμε να κάνουμε τον ήλιο φίλο μας; Πώς θα προστατευτούμε από την ηλιακή ακτινοβολία και ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες που μπορούμε να δώσουμε σε κάποιον που έπαθε ηλίαση; Ένα πρωτότυπο και δημιουργικό εργαστήριο για τους μικρούς μαθητές.

Βιωματικά εργαστήρια σε συνεργασία με το Gentle Carousel

Το Gentle Carousel συνεργάζεται με το 4e-project στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα προγράμματα στοχεύουν στην γνωριμία των παιδιών με τα θεραπευτικά αλογάκια. Το “Gentle Carousel” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει συνολικά 6 εκπαιδευμένα θεραπευτικά μικροσκοπικά αλογάκια. Τα μικροσκοπικά αλογάκια είναι εκπαιδευμένα από ειδικούς ψυχοθεραπευτές και εκπαιδευτές.

Γενικοί στόχοι προγραμμάτων

Στόχος των προγραμμάτων είναι να παρουσιάσουν το θέμα «άλογο» με βιωματικό τρόπο και να δώσουν στους συμμετέχοντες το ερέθισμα να αποκτήσουν νέες γνώσεις γύρω από αυτό. Στόχος επίσης είναι ο προβληματισμός και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που άπτονται της καθημερινής μας ζωής. Η χρονική τους διάρκεια είναι 1-1 ½ ώρα και παίρνουν τον χαρακτήρα εκπαιδευτικού βιωματικού εργαστηρίου.

Ο κήπος με τα άλογα

Γνωρίζουμε τη φυσιολογία του αλόγου, τους τρόπους φροντίδας και προστασίας του και αγγίζουμε βιωματικά το ζήτημα της αγάπης προς τα ζώα. Τα παιδιά μαθαίνουν για τις συνήθειες και την ιστορία των αλόγων μέσα από ειδική παρουσίαση και ένα μουσικοκινητικό δρώμενο, δημιουργούν το δικό τους άλογο, παίζουν και διασκεδάζουν με κινητικά παιχνίδια που οξύνουν την παρατηρητικότητα και καλλιεργούν τη φαντασία. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη φυσική παρουσία των μικροσκοπικών αλόγων που χαρίζουν μοναδικές στιγμές στα παιδιά.

Ειδικές αποστολές: Προστατεύοντας τη Ζιζέλ

Η ιστορία της Ζιζέλ, του μικρού αλόγου που σώθηκε και υιοθετήθηκε από το Magic Garden αποτελεί την αφορμή για ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δείχνει στα παιδιά πώς μπορούν να προστατεύουν και να φροντίζουν τα ζώα. Μέσα από την οπτικοποιημένη ιστορία της Ζιζέλ γνωρίζουμε τις ανάγκες του αλόγου και καλλιεργούμε την ενσυναίσθηση. Με διαδραστικά παιχνίδια εκτελούμε την αποστολή μας: Η διάσωση της Ζιζέλ! Και φυσικά υποδεχόμαστε ένα άλογο μέσα στην τάξη μας για να του δείξουμε την αγάπη μας!

  • Τα εργαστήρια υλοποιούνται στον χώρο του σχολείου σας
  • Διάρκεια κάθε εργαστηρίου: 1-1 ½ ώρα
  • Η υλοποίηση γίνεται από έμπειρους παιδαγωγούς και καταρτισμένους υλοποιητές.
  • Οι δραστηριότητες κάθε εργαστηρίου έχουν βιωματικό, εκπαιδευτικό αλλά  και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και προσαρμόζονται στην ηλικία και τις ανάγκες κάθε τάξης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και το κόστος.

Elxis wiki - online τεκμηρίωση για το Elxis CMS

Δημοσκοπήσεις

Δεν υπάρχουν δημοσκοπήσεις

Online χρήστες

Έχουμε 25 επισκέπτες σε σύνδεση
Πάνω
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.