Γυμνάσιο - Λύκειο

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ 2016-17

To 4e-project συνεργάζεται με επαγγελματίες καλλιτέχνες και οργανώνει πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

«Η τέχνη ομορφαίνει την ψυχή και τη ζωή μας. Και οι νέοι την έχουν ανάγκη.»

Κάνε την κίνησή σου!

Εργαστήριο δημιουργικής - εκφραστικής κίνησης

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.  Δημιουργείται μία ομάδα 20-25 παιδιών ακόμα και  από διαφορετικές τάξεις. Η συμμετοχή είναι προαιρετική, παίρνουν μέρος μόνο όσα παιδιά εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν παρακολουθήσει σχετικά μαθήματα χορού ή κίνησης.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η καλλιέργεια της δημιουργικής κίνησης και  η εξωτερίκευση των συναισθημάτων. Τονίζεται η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα του άλλου. Το εργαστήριο καταλήγει σε σύνθεση ολιγόλεπτης παράστασης μέσω του αυτοσχεδιασμού.

Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες
Το εργαστήριο υλοποιείται από τη χορεύτρια Έλενα Σταυροπούλου στον εξειδικευμένο χώρο Χώρος Τέχνης Art 63

Το θέατρο κι εσύ!

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να γίνουν σκηνοθέτες, θεατρικοί συγγραφείς, σκηνογράφοι, φροντιστές, ηθοποιοί, φωτογράφοι, κριτικοί θεάτρου. Η θεατρική ομάδα καλεί τα παιδιά να δημιουργήσουν από κοινού μια μοναδική θεατρική παράσταση- αφού κάθε ομάδα προσθέτει τα δικά της στοιχεία στο έργο- και να βιώσουν σε πραγματικές συνθήκες την προετοιμασία και την παρουσίασή της. Η παράσταση στηρίζει την καταπολέμηση του κοινωνικού ρατσισμού.

Συμμετέχουν παιδιά και έφηβοι από 10 ετών ως 17 ετών (από Δ΄ Δημοτικού ως Β΄ Λυκείου). Η ομάδα συμμετοχής μπορεί να έχει ως 25 άτομα, που γνωρίζονται μεταξύ τους (π.χ. μια σχολική τάξη).

Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες
Το εργαστήριο υλοποιείται από τη θεατρική ομάδα Cheek Bones στον εξειδικευμένο χώρο Χώρος Τέχνης Art 63

Φτιάχνω το δικό μου cartoon


Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού ως ΣΤ’ Δημοτικού καθώς και σε εφήβους Γυμνασίου-Λυκείου.
Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να δημιουργούν τον δικό τους ήρωα cartoon.
Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από τον ήρωα αυτόν; Τι τον περιμένει αύριο; Αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη και δίνουμε σχήμα και χρώμα στις σκέψεις μας.
Διάρκεια εργαστηρίου: 1- 1 ½  ώρα
Το εργαστήριο υλοποιείται από τη σκιτσογράφο Lemki (Ελένη Θεοχάρη)  στο χώρο του σχολείου.

Ο κόσμος της φωτογραφίας

Το πρόγραμμα μυεί τους συμμετέχοντες στον κόσμο της φωτογραφίας. Μαθαίνουμε μικρά μυστικά για την τέχνη της φωτογράφησης, γνωρίζουμε το έργο σημαντικών φωτογράφων και φυσικά δημιουργούμε τις δικές μας φωτογραφικές συνθέσεις. Ένα ιδιαίτερα βιωματικό και πρωτότυπο εργαστήριο για εφήβους που τους βοηθά να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από αυτή τη μορφή τέχνης.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού καθώς και σε εφήβους Γυμνασίου και Λυκείου.
Διάρκεια εργαστηρίου:  2   ώρες
Το εργαστήριο υλοποιείται από τη φωτογράφο Εύη Μπόικου στο χώρο του σχολείου.

Επίσημο forum του Elxis

Δημοσκοπήσεις

Δεν υπάρχουν δημοσκοπήσεις

Online χρήστες

Έχουμε 28 επισκέπτες σε σύνδεση
Πάνω
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.